Connect with us

Magazin

Üdv a klubban. Milyen kényelmet kínál a British Airways business osztálya?

Üdv a klubban. Milyen kényelmet kínál a British Airways business osztálya?

A British Airways hivatalos weboldalán csak hiába keresnéd a „business class” kifejezést. Persze nem azért, mert a brit nemzeti légitársaság nem kínál ilyenfajta fényűzést. Ennek az az oka, hogy a British Airways business osztálya a „Club” megnevezést kapta, ezen belül pedig 3 típust különböztetünk meg: Club World, Club London City és a Club Europe. Most azt nézzük meg, hogy hogyan repülhetsz ezzel a társasággal „magasabb szinten”, és hogy a business osztály tényleg a bizalom és az otthonosság érzését kelti-e. Mivel mi a „klub” szó hallatán mi pont erre a két dologra asszociálunk.

Advertisement
A fénykép forrása: https://www.britishairways.com/

Először is, amennyiben a repülőjegyed a British Airways business osztályába szól, az elsőbbségi beszállás automatikus és természetes, a reptéri check-in a Club World pultoknak köszönhetően szintén gyorsabban végbemegy majd (a legtöbb repülőtéren találsz ilyet). A biztonsági ellenőrzésnél Londonban, a Heathrow és a Gatwick repülőtereken valamint New York-ban a JFK repülőtéren élvezhetsz elsőbbséget.

A British Airways business osztálya a poggyászlimitre vonatkozóan is kedvez az utasainak. A fedélzetre egy kézipoggyászt, egy laptop táskát és egy kistáskát/ridikült vihetsz fel, míg a poggyásztérben két darab bőrönd utazik veled (2×32 kg).

A fénykép forrása: https://www.britishairways.com/

Ha unalmas repülőtéri várakozás vagy tömegek kerülgetése helyett inkább egy csillogó bárpult mellett pezsgőznél vagy egy minimoziban filmeznél, ennek semmi akadálya, ha a business osztályba szól a repülőjegyed. Keresd a British Airways üzleti váróit, ezek a Galleries lounge vagy a Terraces lounge megnevezést kapták.

Az ülések

A British Airways a business osztálya üléseit a „minden egyben” (all in one) kifejezéssel ruházta fel: az ülőhelyed egyszerre a kedvenc foteled, az ágyad, az ebédlőasztalod és az irodád. Minimum az ágy igaz, mivel az ülésedet 183 cm hosszú „full-flat”-re tudod változtatni, azaz teljesen vízszintesre tudod állítani. Némely járaton ez 2 méter is lehet, ez egyelőre csak a Club Suite garnitúrával ellátott repülőgépekre érvényes (például Torontóba vagy Dubajba az új A350 gépek, vagy New Yorkba a Boeing 777). Az ülések teljesen állítható fej- és deréktámasszal is rendelkeznek.

A fénykép forrása: https://www.britishairways.com/
A fénykép forrása: https://www.britishairways.com/

És az ülőhelyhez még valami

A komfortérzetedet a felhasznált textíliák is növelik: puha matrachuzat, magas minőségi ágynemű és a kényelem „legfelsőbb rétege” a takaró. Persze a kényelmi csomag sem hiányozhat, a Birtish Airways a The White márkát bízta meg ennek elkészítésével. De a British Airways business osztálya már a földön is törődik a fizikai frissességeddel: ha a londoni Heathrow repülőtér 3. és 5. termináljáról vagy a New York JFK repülőtér 7. termináljáról repül, akkor beléphetsz az Elemis wellness központba.

A fénykép forrása: https://www.britishairways.com/

A fedélzeti szórakoztató rendszer természetesen bővelkedik filmekben és sorozatokban, de azoknak is elnyeri a tetszését, akik inkább zenehallgatással, olvasással, esetleg online játékokkal szeretik a repülésüket tölteni. A szórakoztató ingerek egy 12”-es képernyőn keresztül érkeznek, ha kedved van, ezen a linken nézd meg, hogy mik is ezek konkrétan.

A fénykép forrása: https://www.britishairways.com/

Ételek a fedélzeten

A British Airways a hivatalos honlapján az alábbi pontokban foglalta össze business osztály konyhájának jellemzőit:

• változatos három fogásos menü, kiadós ételekkel és tápláló salátákkal,

• alkoholos és alkoholmentes italok és minőségi borok választéka,

• kézzel pörkölt kávé a Union Hand-Roasted Coffee-tól,

• üvegpoharak, gyönyörű porcelánedények.

A fénykép forrása: https://www.britishairways.com/

Az cím hátterének forrása: https://www.britishairways.com/


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Egyszerűsítené a karantén ellenőrzését a kormány https://t.co/oXzZy7bmiSMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Kanada valószínűleg meghosszabbítja a határkorlátozásokat az Egyesült Államokkal https://t.co/V2L3wXioqzMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Kemény szigorítások léptek életbe Belgiumban https://t.co/zyViqxbC55Mennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Újraindul a Lufthansa Debrecen–München járata https://t.co/ZWlLcF0gR8Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
NAP AJÁNLATA: Töltődj fel Füreden, 4*-os wellness 25 459 Ft-tól https://t.co/KZ9vXLzRScMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
Tippek jövőre: utazz és fedezd fel Kanadát nevetségesen alacsony áron! https://t.co/7ZQOU9n9M3Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
A bécsi repülőtér antigén gyorsteszteket vezet be https://t.co/PKAyfQcHZXMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
Ismét kijárási tilalom lesz Párizsban és nyolc francia nagyvárosban https://t.co/CoaHNhEj5SMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19) https://t.co/9IIXnXmwkXMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
GYIK: Hova utazhatunk – gyors áttekintés, szabályok, korlátozások https://t.co/cMuzpc6xw1Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top