Connect with us

Magazin

Pazar látnivalók az Azori-szigeteken (São Miguel és Terceira)

Pazar látnivalók az Azori-szigeteken (São Miguel és Terceira)

Az Azori-szigetek Portugáliához tartoznak és sokak szerint Európa legszebb úti célja is egyben. Ezen nincs mit csodálkozni, hisz a 9 sziget leginkább ámulatba ejtő természeti csodáiról híres, így jogosan a természetbúvárok kedvence vagy minimum bakancslistás úti céljuk. Bár mind a 9 sziget látnivalóiról most nem írunk, leginkább Terceirával és São Miguellel fogunk foglalkozni, amelyekre most te is akciósan foglalhatsz ITT.

Advertisement

São Miguel látnivalói:

São Miguel a szigetcsoport legnagyobb szigete és a legtöbb turista ide repül. Őszinte leszek veled, ez az egyik legszebb sziget nemcsak Európa határain belül, hanem az egész világon.

São Miguel természeti csodái mintha nem evilágiak lennének – a zöld nem 50, de talán 1000 árnyalata, gyönyörű vulkáni kráterek, koromfekete strandok és drámai tájak. São Miguel olyan hely, amit ha egyszer meglátogatsz, örökké beég a retinádba és még az unokáidnak is csak erről fogsz beszélni.

Boca do Inferno

A pokol szájaként is lefordíthatnánk, de ne gondolj semmi negatívra. Egy kis szerencsével és jó időjárásban valószínűleg életed panorámája lesz. Robusztus kráterek, nyugodt tavak és élénk zöld vidék ameddig csak a szem ellát, Sete Cidades kisváros fekszik a távolban, ami szintén megér egy mesét.

Boca do Inferno

Lagoa das Sete Cidades

Az egykori vulkanikus kráterben rögtön két tavat fedezhetsz fel, amiket egy híd választ el. Érdekes, hogy míg az egyik zöld, addig a másik kék színekben pompázik. Ha a legjobb képeket szeretnéd lőni, keresd a Vista do Rei-t (a királyi kilátót).

Sete Cidades tavak

Csobbanj a forró óceánban

Lehetetlennek hangzik? Nem São Miguel-en! Nem mindennapi élmények után a sziget nyugati partja felé, Ferrariába vedd az irányt. Pont ezen a helyen csobbanhatsz egy jót a kellemes meleg vízben, amit forró vízforrások melegítettek fel. A parkoló mellett egy szabadtéri medencét is találsz, ahova a belépő 15 euró. Ha csak a termérszetes medence érdekel, akkor érdemes inkább a dagály idején ide látogatni, mivel apálykor a tengervíz hiánya miatt sokkal forróbb a víz.

Természetes medencék Ferraria közelében

Lagoa do Fogo

Magasan a hegyekben, egy kialudt vulkán kráterében fekszik a gyönyörű Lagoa do Fogo (Fogo-tó). Tiszta időjárásban tökéletes fotókat lehet lőni még egy Nokia 3310-sel is. Mondanom sem kell mennyire békés hely, ezért ha szívesen elidőznél a környéken, akkor mindenképp vigyél magaddal egy kis harapnivalót.

Fogo-tó

Legrégebbi világítótorony az Azori-szigeteken

São Miguel keleti partján fekszik Farol do Arnel, az Azori-szigetek legrégebbi világítótornya. Szerdánként van nyitva az épület, de más napokon is ajánljuk. A közelben egy apró halászfalu is fekszik, így ha az igazi autentikus érzést keresed, itt megtalálod.

Kilátás a világítótoronyra

Vízesések, vízesések és vízesések

Bár az Azori-szigetek éghajlata inkább kellemes, tavaszias, van hogy jól esik a hűsölés. És a szigetek vízesései erre lettek teremtve. Említenem sem kell, hogy többet is találsz, de a két legnépszerűbb Salto do Cabrito és Salto Do Prego.

Salto Do Prego vízesés

Bálnales

A végére hagytuk a legjobbat, legalábbis reméljük. Ugyanis az Azori-szigetek tökéletesek, ha ezeket az óriás emlősöket szeretnéd megnézni természetes élőhelyükön. A legtöbb hajó Ponta Delgada-ból és Vila Francából indulnak és ha kimondottan a bálnák miatt utaznál ide, akkor a legnagyobb valószínűséggel április-június között lesheted meg őket.

A bálnales nem maradhat ki

Terceira látnivalói:

Algar do Carvão

Az anyatermészet hihetetlen erejével találkozhatsz az Algar do Carvão barlangban. Amint belépsz egy hosszú folyosón találod magad, ami fáklyákkal van díszítve. A falakat gyönyörű zöld moha borítja és a barlangban megismerkedhetsz a vulkáni kőzetekkel is.

Mohával borított Algar do Carvão

Angra do Heroísmo

Az Azori-szigetek talán legszebb és leghangulatosabb faluja. Ez az egyetlen település az egész szigetcsoportban, amely az UNESCO listájára is felkerült! Színes házak és templomok, macskaköves utcák, gyönyörű kikötő és hangulatos kávézók és éttermek. Ideális hely egy pihenős napra.

Angra do Heroísmo

Biscoitos

Ez a kis falu Terceira északi részén, nem kimondottan különleges, de a természetes medencéi annál inkább. A megszilárdult láva sziklák között úszhatsz a kellemes vízben, vagy egyszerűen csak élvezd a gyönyörű kilátást.

Biscoitos természetes medencéi

Serra da Cume

Terceirán még a mezőgazdasági területek is megérdemelnek egy mesét. A Serra da Cume kilátó pedig tökéletes hely arra, hogy megnézd a végtelen hosszú mezőket.

A zöld 50 árnyalata

Élménydús kocsikázás

Az Azori-szigeteken elég kocsiba pattani, nekivágni a kanyargós utaknak és máris lélegzetelállító tájakban gyönyörködhetsz.

Érdemes kocsit bérelni
Kattintson a megjegyzésre

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Útmutató az istenek szigetére, Balira https://t.co/IiOe6GHxySMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Leálltak az EasyJet kereskedelmi járatai https://t.co/2k5EvRcA9iMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Mentesítő járatok indulnak szerdán az USA-ból és Kanadából https://t.co/FYXn3tn9Q9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Kóla piszoárban, avagy 5 furcsa kávézó szerte a világban… https://t.co/eKvbiumj9BMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Várhatóan teljesen leáll az utasforgalom a budapesti repülőtéren https://t.co/DC52uYkY36Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Vulkáni vacsora a szabadság 9 árnyalatában. Ja, bocs, szigetén. Azori-szigetek, megyünk! https://t.co/WVa4kPo384Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Milyen hatással van a klímaváltozás a világ emlékműveire? https://t.co/iLCAIJrkhAMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
A LOT április 11-ig törli az összes járatát https://t.co/7zEEJ7F2q4Mennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Felfüggeszti budapesti járatait a Wizz Air https://t.co/PHHG28J5g8Mennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
A 40 legnépszerűbb úti cél a világon https://t.co/0HhUaSJI6bMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top