Connect with us

Magazin

6 gyönyörű út Amerikán keresztül

6 gyönyörű út Amerikán keresztül

Autót bérelni és átszelni egész Amerikát, vagy legalább annak egy részét. Nagyon sok európai kalandor álma egy ilyen vagy hasonló utazás. Aki már részese lehetett egy hasonló kirándulásnak, felejthetetlen élményekkel tért haza és valószínűleg barátait és családját is biztatja, hogy igen, ezt bizony egyszer ki kell próbálni. Ha a kalandok nem okoznak problémát és az egész napos autókázás sincs ellenedre, akkor a következő cikk neked való.

Advertisement

Ezek a legszebb utak Amerikán keresztül

1. Délnyugat

Legendás roadtrip vár Délnyugat-Amerikában. A lenyűgöző utazás Las Vegassal kezdődik, majd a Grand Canyon mentén folytatódik és más csodálatos helyszínekkel, mint a Hoover Dam, a Mead-tó, Powell, Zion Nemzeti Park és a hatalmas sivatag, az úgynevezett Painted Desert. Az út megtételéhez minimum 4 napra lesz szükséged, de inkább javasoljuk az egy hetet, így nincs annyi rohanás.

2. Miami – Key West

Florida egy nagyszerű hely. Ezt a több, mint 127 mérföldes hosszú túra (205 km) is bizonyítja. Nem időigényes, mivel akár 4 óra alatt is megtehetjük. DE, mindenképp állj meg és tégy egy rövid pihenőt, hisz korallzátonyok és mészkő-szigetek mentém fogsz haladni, piknikezz, búvárkodj, vagy csak gyönyörködj a tájban!

3. San Francisco – Los Angeles

Pacific Coast Highway avagy a PCH sziklák mentém fut végig és mintegy 123 mérföld hosszú, ami körülbelül 200 kilométernek felel meg. Bemutatja Kalifornia legszebb látnivalóit az idelátogatóknak. Utadat kezd San Franciscóban, majd haladj el a bájos tengerparti városok mellett, mint Monterey és Carmel by the Sea. Mindenképp készíts fotót a Bixby hídról, amely az egyik legmagasabb híd a világon, és mártózz meg a gyönyörű, fehér homokos strandon – Pfeiffer Beach-en.

4. 66-os út

Egyik út sem inspirálta annyira a művészeket, mint a 66-os. Tucatnyi rock dal, különböző történetek születtek, rengeteg filmben jelent meg, valamint sok kalandor álmodozik arról, hogy egyszer átutazzon rajta. 2200 mérföld hosszú, ami azt jelenti, hogy több mint 3500 kilométeren keresztül lesz a társad. Azok, akik már átutaztak a 66-os úton, úgy beszélnek róla, hogy itt szinte mindent átélhetünk. Nosztalgia, magány, kaland és öröm várja a bátrakat.

5. Memphis – New Orleans

Ez az út is egy jókora adag mérföld löket. A Great River Road, ahogy eredetileg nevezik, tíz államon át halad és 2000 mérföld hosszú (3200 km)! Utad során belvízi ültetvények mellett, a Mississippi folyó mellet fogsz elhaladni és gyakran támadhat olyan érzésed, hogy soha nem lesz vége. Útközben áthaladsz a hely mellett, ahol megtöltötték az első üveg Coca-Cola-t (Biedenharn Coca-Cola Múzeum) és rengeteg gasztronómiai élményben lehet részed a remek éttermeknek köszönhetően.

6. Alaszkán keresztül

Mítoszok és legendák övezik az 1390 mérföld (2236 km) hosszú utat, amelynek eredeti neve Alcan. Seattleben kezdődik, majd a határt átszelve Vancouverben folytatódik és végül az alaszkai Anchorageben ér véget. Láthatod Amerika északnyugati részének a legjavát és ha szereted a természetetet, nagyszerűbb utat az Egyesült Államokban nem találsz. Várnak a havas hegycsúcsok, a friss levegő, a lenyűgöző táj és itt-ott egy medve is. Nagyszerű, nem? ????


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top