Connect with us

Magazin

2020 legszebb repülőterei a PrivateFly szerint

2020 legszebb repülőterei a PrivateFly szerint

2020 hozott hideget, meleget. A PrivateFly szerkesztőit azonban ez sem gátolhatta meg abban, hogy rangsorolják 2020 legjobb repülőtereit. Elvégre a jövő évet is terveznünk kell valahogy. Ha kíváncsi vagy mely országok, városok rendelkeznek festői leszállópályákkal, akkor öveket becsatolni és irány a kifutó! Ezek 2020 legszebb repülőterei…

Landolni jó dolog – egyrészt megérkezel a vágyott úti célra, másrészt tudod, hogy vége a repülőgépek szűk tereiben eltöltött hosszú perceknek. Persze azoknak jó, akik az első osztályon utaznak, de talán még ők is egyetértenek velünk abban, hogy a földön kicsit mindannyian a saját kezünkben érezzük az irányítást. De hogy mitől tud érdekessé válni egy repülőtér, egyáltalán mivel tudja az utazót kizökkenteni a várakozás unalmából, és hogy mitől vállik maradandóvá egy-egy út vége… Nos, erre ad választ a soron következő lista. Legújabb cikksorozatunkban olyan légikikötőket mutatunk be, amelyek így vagy úgy, de emlékezetessé teszik a landolást, vagy épp a felszállást.

A donegali repülőtér

A PrivateFly foglalási platform által végzett közvélemény-kutatás több mint 6000 ember válaszát gyűjtötte össze, akik kijelölték az általuk legszebbnek tartott repülőtereket a megközelítés és a felszállás szempontjából. A donegali repülőtér már harmadik éve a legszebb leszállópályájával rendelkező repülőtérnek járó díjat tudhatja a magáénak. De ez nem is csoda… Írország északnyugati részében közvetlenül a vízpart mellett valóban varázslatos élmény lehet a landolás.

A tanzániai Msembe Airstrip

A írországi repteret rögvest követi a tanzániai Msembe Airstrip reptér, amely a legnagyobb nemzeti park közepén található. Ez az egyetlen légi hozzáférési pont a közel 45 000 négyzetméteres park felfedezéséhez. Csak néhány belföldi légitársaság repül erre, köztük a Coastal Aviation és az Auric Air.

A görög Alexandros Papadiamantis reptér

Vagy ahogy sokan nevezik, a szkiathoszi repülőtér csemege a kalandvágyó turistáknak. Szkiathosz szigete az Égei-tengeren mindössze 12 kilométer hosszú és átlagosan 6 kilométer széles, de a többi görög szigethez hasonlóan sok szép tengerpart található erre. A kifutópálya végénél azonban minden egyes nap találhatunk olyan repülőgép fanatikusokat, akik a le és felszálló gépek kedvéért szüneteltetik egy kicsit a napozást. Az Alexandros Papadiamantis névre keresztelt reptér mondanunk sem kell, de a St. Maarten szigeten található Princess Juliana görög változata. A görögországi szigetén már évek óta ugyanazokat a veszélyes manővereket láthatják a nézelődők, miközben a hatalmas utasszállító gépek pilótái a landolással bíbelődnek.

Az Orlando Melbourne Nemzetközi Repülőtér

Az Orlando Melbourne Nemzetközi Repülőteret (MLB) Észak-Amerika első számú legszebb színterű repülőtere, a PrivateFly által évente közzétett lista szerint. A tengerparti repülőtér szépségét először 2017-ben ismerték el, akkor a 8. helyen debütált. 2018-tól folyamatosan feljebb lépett a listán, előbb a 6. helyen, majd 2019-ben – épp úgy ahogy most is – a 4. helyen végzett.

A skóciai Barra repülőtér

A világ egyik legkülönlegesebb repülőtere, pedig még szakadék sem tátong a futópálya végén… Bár maga a Barra sziget mintegy 60 négyzetkilométeres, a zord, háborítatlan szépségű vidéket nehéz megközelíteni. Így 1936 óta gyakorlatilag változatlan módon üzemel és a Külső-Hebridák szigetének repülőtere. A világon ez az egyetlen olyan reptér, amelynek futópályái a tenger árterében vannak, s a gépek apály idején a homokba szállnak le.

Ha kíváncsi lennél a teljes listára, azt itt érheted el: PrivateFly


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top