Connect with us

Király repjegyek

Róma örök, ezek a repjegyek nem! Foglalj 13 290 Ft-tól

Róma örök, ezek a repjegyek nem! Foglalj 13 290 Ft-tól

Még nem jártál Rómában, de nagyon mennél vagy már voltál és megfogadtad, hogy visszatérsz? Legyen bárhogy is! Az örök város mindig tud valami újat mutatni. Hoztunk nektek 2 repjegyet budapesti és bécsi indulással is, ja és most aztán igazán akciós áron. Úgyhogy nem húzom tovább az időt, beszéljenek helyettem a repjegyek!

Advertisement

Róma Pozsonyból 11 340 Ft-tól

???? Példa dátum: május 15 – 22

Repjegy  FOGLALD LE ITT

Róma Bécsből 14 960 Ft-tól

???? Példa dátum: június 13 – 18

Repjegy  FOGLALD LE ITT

Róma Budapestről 19 630 Ft-tól

???? Példa dátum: június 13 – 19

Repjegy  FOGLALD LE ITT

Látnivalók, műemlékek és nevezetességek

Róma rendkívül fotogén város, különösen a jól ismer történelmi látnivalóknak köszönhetően. A leghíresebbek közé tartozik a Colosseum, itt zajlottak a gladiátorok közötti kemény harcok, de színházként is ismert volt. Ne hagyd ki a híres Spanyol-lépcsőt, ahol a helyiek és a turisták is összegyűlnek, beszélgetnek, majd a rövid szünet után, mindenki halad tovább. Ezután irány a Trevi-kút. A legenda szerint, aki egy érmét dob a kútba, az garantáltan visszatér Rómába.

Vatikán

Egy különálló állam a városban. A Vatikán a keresztény világ központja, de az itteni légkör mindenkit beszippant. A világ legkisebb fővárosa nemcsak a történelmi épületeivel vonzza a kíváncsi szemeket, mint a Szent Péter-bazilika vagy a Sixtus-kápolna, hanem sötét titkaival is, amelyek a falak mögött bújnak meg.

A legjobb fagylalt a városban?

A rómaiak egyszerűen a gasztronómia mesterei. Vedd az irányt a város legrégebbi fagyizójába – Giolitti-ba. 1890-ben alapította meg Giuseppus és Bernardino Giolitti és a híres Pantheon közelében találod. Érdekes, hogy az üzletet még mindig ugyanaz a család vezeti. Ha imádod a frissítő gelato-t, itt a helyed.

in vino veritas

Barangolásod során valószínűleg több borozóba is belebotlasz, remek alkalom megkóstolni Olaszország híres borai egyikét. A helyi borospincék egyedi hangulattal rendelkeznek, remek hely baráti társaságok vagy egy romantikus este eltöltéséhez is.

Piacok

Valami ínycsiklandozó nasit kívántál meg. Látogasd meg Róma híres piacait és kóstold meg a friss gyümölcsöket, zöldségeket vagy a helyi gazdák finomságait. A  Campo dei Fiori az egyik leghíresebb, amit már 1869 óta látogatnak a helyiek, így lett Róma egyik legrégebbi és legnépszerűbb piaca. Ha mágnesek helyett valami régiséggel térnél haza, a Porta Portese bolhapiac lesz a befutó.

Róma alvilága

A rejtélyek megszállottja vagy? A hátborzongató látnivaló, Róma alatt húzódik. A katakombák szinte pókhálóként terjeszkednek a város alatt. A katakombák a 3. században épültek, és nemcsak csontvázakat, hanem ősi épületek és csodálatos falfestmények alapjait is megnézheted. A leghíresebbek a San Callisto, a San Sebastiano vagy a Domitilla, amelyek hihetetlen hosszúságúak, akár a 15 kilométert is elérik.

Hajókázni a folyón

Ismerd meg a város történelmi központját más szemszögből is, sőt, közben pihenj. Több tucat hajóval vághatsz neki a Tiberis-folyónak, így a forró nyári napokon a hűvösből csodálhatod meg a várost. Még esti körutazást is választhatsz, élő zenével közvetlenül a hajón.

Bevásárlás

Róma a legdrágább márkák divattervezőinek központja. Menj egyenesen a Via Condotti-on, ahol a legújabb divatirányzatokkal találkozhatsz, nem hiányzik a Gucci, az Armani vagy a Prada márkák darabjai. Ha itt akarsz vásárolni, ne hagyd otthon a hitelkártyád.

Éjszakai élet

Köztudott tény, hogy napnyugta után Róma új életre kel. Ne hagyd otthon jó kedved, vágj neki az éjszakai városnak és szórakozz a legjobb bárokban és klubokban. Sok választási lehetőség van, mindenki pontosan megtalálja azt, amit keres. A klasszikus ínyenceknek meg kell látogatniuk az Aroma éttermet, amely még a Michelin-csillagot is elnyerte. Az étteremből a lenyűgöző Colosseumra nyílik kilátás. Hölgyeim, a magas sarkúval csak óvatosan, hisz a legtöbb utcát macskakő borítja.

Kattintson a megjegyzésre

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Utazz a zöld zónába: Spanyolország repjegyek 11 070 Ft-tól! https://t.co/wpIZzFVZpIMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 óra
Ciprusra utazók figyelmébe: a beutazás feltételeiről! https://t.co/XJ3G9q8doIMennyi ideje jött ki ez a hír? 10 óra
NAP AJÁNLATA: Nyaralj a ciprusi tengerparton 75 900 Ft-tól! https://t.co/qAZdJpgRR2Mennyi ideje jött ki ez a hír? 11 óra
Magyarország szigorítja az országba történő belépés szabályait! https://t.co/1f4J8Noj1MMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Törökországban nyaralnál? Megteheted! Július 15-től újra repül Budapestre a Turkish! https://t.co/OuhvwMdukkMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Egyedülálló olasz kincsek elsőrangú utazási csomagokban! https://t.co/Ic0NXAABhzMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
NAP AJÁNLATA: Kikapcsolódás a felhők között 35 900 Ft-tól https://t.co/tlKQIDk9VZMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Friss: július 16-tól újra repül Budapest és London között a British Airways! https://t.co/tj5swD3koSMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Görög repjegyek a főszezonban most 9 900 Ft-tól! https://t.co/OQhutUSAk6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
European Best Destination – top 15! Vedd nyakadba Európát! https://t.co/YqLjQcxxCVMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top